středa 29. srpna 2012

Inchové přáníčko

Čtvrtky Marine z kolekce Summer 2012 od firmy I Love Scrap lze použít opravdu mnoha způsoby. Další z nich, který vám představím, se výborně hodí pro využití zbytků – inchové přáníčko.

Připravíme si základ přání, zbytky papírů, pravítko, nůžky nebo řezačku, 3D lepicí čtverečky a nějaké vhodné ozdoby.

Z papírů si nastříháme čtverečky o velikosti jednoho palce (= inche), tedy o délce strany cca 2,5 cm. Na čtvercové přáníčko budeme potřebovat 4, 9 nebo 16 čtverečků.

Na zadní stranu čtverečků nalepíme 3D lepicí čtverečky.

Některé z čtverečků ozdobíme. Můžeme použít knoflíčky, kytičky, stuhy, různé výseky...

Jednotlivé čtverečky pak začneme lepit na základ přání. Nejlepší je začít od prostředního čtverečku, který nalepíme přesně doprostřed přední strany přáníčka, a kolem něj v jedné rovině postupně lepíme další čtverečky.

A na závěr dolepíme všechny čtyři rohové čtverečky. Tím máme přáníčko hotové.

Stejným způsobem si můžeme vyrobit například obrázek na zeď – v takovém případě stačí využít i starší rámeček a počet čtverečků přizpůsobit jeho velikosti. Čtverečky lze využít i pro dekoraci scrapbookové stránky. Na internetu najdete spoustu inspirace

Díky za Váš čas

středa 22. srpna 2012

Červnová rychlovka

V červnu během chviličky vznikla tato stránka. Viděla jsem fotku a bylo mi to hned tak nějak jasný. Chtěla jsem nechat maximálně vyniknout fotku a její atmosféru, snad se mi to povedlo.

Papír z dílny Tim Holtz, který jsem si přizpůsobila své touze mít vše ještě více modré a hnědé k tomu :-). Filmstrips od Darkroom Door - Praha. Inky Distress Broken China a Walnut Stain.


Na fotografii pase koníky můj táta, focena koncem roku 1943, max. zač. roku 44, odhaduji. Bohužel se z otcovy strany mám všeho všudy tak na dvě desítky fotografí a tak je pro mě každá fotka jedinečná. I proto scrapuji jednu fotku:-).

Před pár dny jsem se zaregistrovala na scrapbook.cz, je tam bezva parta bab a jsem ráda, že jsem se konečně dokopala tam také vstoupit! Hned druhý den pro mě Tomda  vymyslela přezdívku glamourka. Zalíbilo se mi to a u mě už se ujala:)),

krásnou dobrou noc, vaše glamourka:-)

pondělí 20. srpna 2012

TIP s cling razítky

Jednoduchá zato šikovná vychytávka s cling razítky - vím, že někdo se plácne do čela a řekne si, "Nic novýho pod sluncem - to už dělám dávno!", ale třeba začátečníkům se bude hodit :).

Koupená gumová razítka spolu s měkkou  pěnou, kterou si samy na razítko nalepíte, většinou nemají potisk na pěně /obrázek razítka/, tzn. i když je přilepíte na akrylovou kostku, nevíte přesně, jak tisknete, lehce se může stát – zvláště u malých razítek jako níže na obrázku - že budete tisknout vzhůru nohama. Jelikož špatně vidím, už se mi to povedlo!:-))).





Tomu snadno předejdete, pokud si na pěnu dané razítko přenesete – natisknete. Použijte inkoust Archival - ten je na olejové bázi nebo stejně dobře poslouží StazOn.

Nejprve si položte razítko na pěnu a pečlivě ořežte, popř. ostřihněte nůžkami tak, aby razítko přesně sedělo na pěně.

Poté na gumové razítko naneste inkoust. Gumové razítko nechte ležet na podložce. Opatrně položte pěnu na razítko a přitiskněte. Snažte se neposunout pěnu po razítku, měly byste otisk rozmazaný. Pěna je velmi měkká, tak stačí lehce přitlačit.

Inkoust nechte chvilku zaschnout.


Teprvé poté sejměte folii /takovou tu žlutou/ z  pěny a nalepte na ni razítko, dejte pozor, abyste měly dobře obtisk J. Teprve poté razítko rozstříhejte na požadovaná menší razítka J.

scrapglamour

úterý 7. srpna 2012

Mini cestovní deníček do kapsy

Před časem jsem od Scrapglamour dostala důvěru a před několika dny i domluvený materiál – sadu tří úžasných oboustranných čtvrtek Marine z letošní kolekce Summer 2012 od firmy I Love Scrap. V reálu vypadají čtvrtky ještě lépe než na obrázku v e-shopu a tvořit z nich je opravdová radost...

Papíry Marine jsou vyloženě námořnické, takže se hodí hlavně na letní dovolenou, a to nejen u moře. A v sadě spolu samozřejmě úžasně ladí!

Protože léto je v plném proudu, rozhodla jsem se jako první vytvořit z jedné čtvrtky, která si o to přímo "koleduje", maličký cestovní deníček do kapsy.

K jeho tvorbě nepotřebujete nic jiného, než jednu ze čtvrtek Marine z kolekce Summer 2012 od ILS. A pak samozřejmě řezačku nebo nůžky a děrovačku kroužkové vazby (nebo odlamovací řezací nůž) a pochopitelně samotnou kroužkovou vazbu ke svázání.

Samotný postup je tak jednoduchý, že jsem ho vůbec nefotila. Stačí totiž čtvrtku nařezat či nastříhat na jednotlivé kousky, ty u hřbetu proděravět, svázat a cestovní deníček je hotový!

Pak pochopitelně zbývá deníček dozdobit. Papíry jsou samy o sobě krásné, takže jsem použila jen kancelářské sponky, za které je možné zastrkat různé lístky, účtenky a vstupenky. Ale kdo chce, může samozřejmě lepit, stříhat, razítkovat...

Výhodou hotového deníčku je, že se díky rozměrům 8,2x10,2 cm opravdu vejde do kapsy, takže k němu stačí na dovolenou přibalit jen něco na psaní.

A hotový deníček si můžete prohlédnout v krátkém videu:


Díky za Váš čas