pondělí 20. srpna 2012

TIP s cling razítky

Jednoduchá zato šikovná vychytávka s cling razítky - vím, že někdo se plácne do čela a řekne si, "Nic novýho pod sluncem - to už dělám dávno!", ale třeba začátečníkům se bude hodit :).

Koupená gumová razítka spolu s měkkou  pěnou, kterou si samy na razítko nalepíte, většinou nemají potisk na pěně /obrázek razítka/, tzn. i když je přilepíte na akrylovou kostku, nevíte přesně, jak tisknete, lehce se může stát – zvláště u malých razítek jako níže na obrázku - že budete tisknout vzhůru nohama. Jelikož špatně vidím, už se mi to povedlo!:-))).





Tomu snadno předejdete, pokud si na pěnu dané razítko přenesete – natisknete. Použijte inkoust Archival - ten je na olejové bázi nebo stejně dobře poslouží StazOn.

Nejprve si položte razítko na pěnu a pečlivě ořežte, popř. ostřihněte nůžkami tak, aby razítko přesně sedělo na pěně.

Poté na gumové razítko naneste inkoust. Gumové razítko nechte ležet na podložce. Opatrně položte pěnu na razítko a přitiskněte. Snažte se neposunout pěnu po razítku, měly byste otisk rozmazaný. Pěna je velmi měkká, tak stačí lehce přitlačit.

Inkoust nechte chvilku zaschnout.


Teprvé poté sejměte folii /takovou tu žlutou/ z  pěny a nalepte na ni razítko, dejte pozor, abyste měly dobře obtisk J. Teprve poté razítko rozstříhejte na požadovaná menší razítka J.

scrapglamour

Žádné komentáře:

Okomentovat